Čeští rodiče si zamilovali silikon. Mají pro to 3 dobré důvody

Drobeček nabírá kaši modrou lžičkou a culí se na celou kuchyň. Tak jako všechny děti miluje barevné a veselé věcičky. I proto české domácnosti zaplavilo silikonové nádobí. Zjistili jsme pro vás, proč si ho Češi oblíbili.

 
 
 

Zdraví především

Silikonové nádobí vytlačuje laciné plasty, často barvené nebezpečnými barvivy. Ještě že tak! Pro děti není nic lepšího než čistý a přírodní materiál.

 

Silikon není plast. Vyrábí se z písku – ze stejného materiálu jako sklo, se kterým má společné vlastnosti. Nepohlcuje nečistoty, můžete ho ohřívat, chladit a klidně i vyvařit. Neobsahuje PVC, nebezpečné BPA ani těžké kovy. Tyto látky bohužel najdete v laciných plastových mističkách s obrázky.

Proto vybírejte pečlivě. Silikon je pro vaše dítě nejbezpečnější varianta – zvlášť ten certifikovaný. Silikonové nádobí Minikoioi prošlo nejpřísnějšími normami EU.


Silikon vám usnadní život

Asi to taky znáte. Plastové nádobí se po čase oloupe, kov je pro dětské dásně moc tvrdý, sklo a keramiku dětské ručky snadno rozbijí.

Proto jsme zakotvili u silikonu, který je nezničitelný. Vyvařte ho, šoupněte do trouby a do mrazáku nebo sbalte na cestu. Silikon se neoloupe, nezkroutí a nerozbije.

Třeba tuto misku od Minikoioi naservírujete dětem, nedojezenou dobrotu schováte do ledničky a ve stejné misce druhý den ohřejete.

Ekologicky = chytře

Stále víc českých rodičů nakupuje udržitelně. I proto si oblíbili nádobí od Minikoioi.

Vzniká z písku, je 100% přírodní a recyklovatelné. Ale co je hlavní: Kvalitní silikon vydrží roky. Šetříte s ním jak přírodu, tak peněženku.

Má silikon nevýhody?

Pro úplnost doplníme i jedinou nevýhodu silikonu, kterou jsme objevili: Může být dražší než plastové varianty. Asi každý rodič ale potvrdí, ze zdraví dětí za těch pár korun navíc stojí. Souhlasíte?

A jak se ceny pohybují? Podívejte se sami. V e-shopu Minikoioi najdete všechno od lžiček přes mističky a kousátka po bryndáky ze silikonu. Čím uděláte dětem radost vy?

Největší výhody?

  • Je možné použít v troubě a mikrovlnné troubě do 200 °C.
  • Vhodné do chladničky i mrazničky.
  • Ekologická a zdravá volba.