Jak vybrat zdravé nádobí pro děti? Pozor na tyto nástrahy

Na dospělácké nádobí je ještě čas. Dokud ale vaše děti jedí ze svých talířků a svými příbory, pečlivě vybírejte, jaké nádobí jim položíte na stůl. Nakoupit bezpečné nádobí naštěstí není tak těžké. Shrnuli jsme pro vás, jak ho poznáte.

 
 
uvodna-fotografia2-1100x618.jpg
 
   
     Nerozbitné ≠ plastové
 

Stačí málo a talíř letí na zem. Jestli jste proto přešli na plastové nádobí, zpozorněte. Plast totiž nutně neznamená nerozbitelné nádobí: často v plastu vznikají praskliny, které jsou pro děti nebezpečné. Odlupující se plast navíc děti snadno vdechnou nebo spolknou.

Raději proto zvolte silikonové nádobí. Neloupe se a vydrží.

Pozor na dásně a zoubky

Děti se s vlastními pomůckami teprve učí jemné motorice, proto často narazí lžičkou nebo hrnečkem přímo do dásní a zoubků. Nejlepší hrneček a lžička jsou proto ty měkké – ideálně silikonové. Například nádobí od Minikoioi citlivé k dětským pusinkám.

Hledejte nádobí bez BPA

U kvalitního dětského nádobí hledejte označení „bez BPA“. BPA (bisfenol A) je sloučenina propanu, která po zahřátí způsobuje dětem zdravotní potíže. Nachází se bohužel v řadě plastů. Proto hledejte nádobí, které neobsahuje BPA ani ftaláty nebo těžké kovy. Vybírat můžete u nás z pestré nabídky dětského nádobí Minikoioi ze silikonu.

Evropské a přírodní

Evropská výroba a přírodní původ naznačují, že je nádobí pro vaše děti bezpečné. Evropské výrobky musí splňovat základní normy a projít přísnými testy. 100% přírodní původ pak eliminuje nežádoucí látky v nádobí.

Možná vás to překvapí, ale zcela přírodní je i silikon. Vyrábí se ze stejného materiálu jako sklo – z písku. Proto tak jako sklo nepohlcuje látky z jídla a nevylučuje škodliviny do jídla.

Šup s ním do trouby

Vybírejte také praktické nádobí, které vám ušetří čas. Silikonové nádobí od Minikoioi můžete ohřívat v troubě i v mikrovlnce, péct v něm, chladit v lednici nebo mrazáku a sbalit na cesty. Je lehké, odolné – a dětem se jednoduše líbí. Prohlédněte si ho i vy.