Silikonové nádobí Minikoioi - vřele doporučuji, je praktické, ekologické a dětem se moc líbí, říká babička Jana


Zdroj: https://www.janavpohode.cz/news/recenze-na-silikonove-nadobi-minikoioi-vrele-doporucuji-je-prakticke-ekologicke-a-detem-se-moc-libi/

Dnes bych se chtěla chvíli věnovat dětskému nádobí a silikonovým výrobkům pro děti z eshopu Minikoioi.cz

Pamatuju se na dobu, kdy jsem byla malá a nádobí bylo jen porcelánové. Občas se stalo, že se talířek nebo hrneček rozbil, a dostala jsem vynadáno. Postupně se trochu začaly objevovat plastové výrobky, ale byl to takový ten plast jako ve filmu Pelíšky. Prostě nic moc.

Když jsem měla malé děti, plastových výrobků bylo už víc, upřímně ale musím uznat, že kvalita opět nic moc. Hezké věci to byly, to jo, ale nekvalitní. Když jsem zjistila, že se plastové obrázky odlupují a mohou se dostat dětem do jídla, letěly rychlostí blesku do odpadkového koše. Od nádobí vyžaduji bezpečnost, aby děti měly trávení v pořádku a nejedly s jídlem kousky plastů.

Proto jsem moc ráda, že se našel výrobce Minikoioi, který vyrábí bezpečné a kvalitní silikonové nádobí pro děti a já mohu svým vnoučatům udělat radost.

minikoioi rob hl - zdroj a ořez

Silikon je velmi praktický. Můžete ho dávat do mrazáku, mikrovlnky i do trouby. Vydrží totiž teplotu až 200 stupňů Celsia.

To je bezva. Dětem někdy trochu trvá, než se najedí, můžete jim tak v klidu jídlo přihřívat.

Já jsem pro vnuky vyzkoušela hned několik produktů – protože mám vnuky samé kluky, volila jsem barvu světle zelenou – všechny výrobky jsou na eshopu k dostání ve spoustě barevných variant vhodných pro kluky i holčičky – vybere si každý!

Já jsem vybrala mezi nádobím kelímek na pití, velmi praktickou lžičku, malý talířek (víčko) s oušky jako medvídek a misku a s přísavkou. Všechny tyto výrobky můžete koupit jednotlivě, nebo v praktické (dárkové), cenově výhodné sadě.

Celou sadu si prohlédněte zde: sada na stolování.

Začnu u misky s přísavkou. V kombinaci se silikonovou lžičkou je to perfektní pomocník pro všechny děti, které se učí jíst samy.

Období „Já sám!“ u nás probíhá už celkem dlouho. Znáte to – dáte dětem jídlo do misky nebo talířku, dítě chvíli jí a pak ho napadne misku zvednout nebo otočit, v horším případě hodit ze stolku dolů i s jídlem. Stačí chvíle nepozornosti a katastrofa je na podlaze.

S touhle mističkou se vám to nestane. Přísavka se chytí jakéhokoliv materiálu dostatečně pevně a drží u stolku jako přibitá. Dítě ji nezvedne a jídlo je v bezpečí.

Silikonová lžička je tak akorát velká do malých pusinek, je lehoučká a dobře se drží.

Lžičku můžete použít i na jedení z kelímku – hrnku mini. Kelímek (hrnek mini) může být použitý na pití, ale i na jídlo – třeba dětská výživa – děti rády míchají a tenhle kelímek je na míchání super!.

Na drobné kousky jídla, jako jsou třeba křupky, nebo ovoce je fajn „medvídkový“ talířek. Má malá ouška, a vnukovi se moc líbí. Zároveň slouží jako víčko misky s přísavkou, můžete po přiklopení misky jídlo skladovat.

Silikonové nádobí si můžete vybírat ve spoustě barevných variant – pro kluky i holčičky.

Pokud jsem vás zaujala, můžete dětské silikonové nádobí koupit nebo si prohlédnout po kliknutí zde: Hrnek mini, miska s přísavkoumedvidkový talířek-víčko, lžička silikonová.

Pokud už vaše děti pijí samy a mají rády pití z brček, i to si tady můžete vybrat ve spoustě barevných variant. Měkké silikonové brčko je k dětským pusinkám a dásním mnohem šetrnější než plastové. Pomáhá dětem s rozvojem jemné motoriky, je opakovaně použitelné – a tím i ekonomičtější než jednorázová plastová brčka. Stačí umýt jarovou vodou, opláchnout a jsou připravená k použití. Lze je i sterilizovat. Brčko měří 17 cm, vhodná jsou pro děti už od 6 měsíců.

Brčka si můžete koupit v sadě s čistícím kartáčkem po kliknutí zde: brčka s kartáčkem

27

K dětskému stolování patří i bryndák. Minikoioi vymysleli perfektní bryndák ze silikonu s kapsou a pásky, které ho upevní dítěti tak, že nijak neklouže.

Je silikonový – tedy měkoučký a příjemný na omak. Dětem skvěle sedne (velikost si nastavíte), nijak dítě neomezuje v pohybu, takže jim nevadí. To je hodně důležité – u nás jakmile vnuk má klasický bryndák, snaží se sundat si ho. U silikonového to nedělá.

Navíc praktická kapsa zadrží vše, co padá ze lžičky. Pak jen bryndák sundáte a opláchnete. Velmi praktické, ekologické.

Je vhodný pro děti od 6 měsíců do 4 let díky nastavitelným páskům.

Bryndák si můžete prohlédnout, nebo koupit zde: bryndák ze silikonu

32

Pro mladšího vnoučka jsem vybrala silikonové kousátko a kousátko krmicí.

Silikonové kousátko má tvar ručičky a má na sobě drobné hrbolky. Ty jsou fajn na masírování a uklidnění dásní. Kousátko je lehoučké, díky tvaru se dobře drží už těm nejmenším dětem od 3 měsíců – váží jen 29 gramů, rozměr je 8 x 9,8 cm. Kousátko pomáhá s rozvojem jemné motoriky a můžete ho snadno kdykoliv omýt a samozřejmě ho můžete i sterilizovat.

12

Kousátko ze silikonu v různých barvách si prohlédněte zde: silikonová kousátka

A když už jsem u kousátek, nemůžu opominout takzvané kousátko krmicí – já mu říkám ovocný dudlík.

To je taková super vychytávka, ze které jsem opravdu nadšená a vůbec se nedivím, že je tak populární a oblíbená. Tenhle dudlík pomáhá dětem od 6 měsíce zvykat si na chuť ovoce a zeleniny. Díky uzavření pevných částí do dudlíku naprosto znemožní vdechnutí pevných částí ovoce a zeleniny, dítě tak naprosto bezpečně samo může ochutnávat a zkoumat chuť ovoce a zeleniny, kterou do dudlíku vložíte.

1 (3)

Dudlík je uzpůsobený tomu, aby ho dítě samo mohlo držet v ručičkách a ochutnávat, zkoumat, žužlat – manipuluje si s ním podle libosti. Kromě toho umí i zklidnit dásničky kojenců. Hlavně v období, kdy rostou zuby, je to moc fajn.

Mám to vyzkoušené od staršího vnuka, kterému jsme pomocí tohoto kousátka lehce chladili dásně a on tak při růstu zoubků nebyl tak plačtivý. Rukojeť se dětem dobře drží.

Kousátko děti mohou mít buď jako pomůcku při krmení nebo jako hračku na masírování dásní. Všechny díly jsou odnímatelné, takže je můžete snadno omýt a sterilizovat. Prostě opravdu fajn nápad pro malé děti.

Tenhle super dudlík si můžete prohlédnout po kliknutí zde: ovocný dudlík - kousátko

Všechny silikonové výrobky od Minikoioi jsou prostě super. Jsem jimi nadšená. Jsou velmi praktické, můžete v nich jídlo ohřívat i mrazit. Jsou snadné na údržbu – stačí je omýt jarovou vodou a opláchnout a jsou připravené na použití. Samozřejmě je můžete i sterilizovat.

Silikon je ekologický materiál. Vyráběn je z písku, takže neobsahuje žádné škodlivé látky. Je měkoučký a lehoučký.

Všechny Minikoioi produkty jsou nádherně barevné, takže se dětem líbí. To je taky hodně důležité. Takže já jsem nadšená praktičností všech výrobků, a vnukovi se líbí vzhledově – spokojeni jsme oba.

Já jsem samozřejmě popsala jen některé produkty, na eshopu si můžete prohlédnout a vybírat podle vašeho vkusu a potřeb. Pokud máte malé děti, tyhle výrobky vám velmi doporučuji!